10º Aniversario
¡El capitán cumple diez años!
descúbrelo

Una bona lectura per començar l’any

Por Revista Digital Dones  ·  02.01.2016

No fallem a la nostra cita nadalenca amb els llibres. És molt probable que ja sàpigues el títol que vas col·locar a l’arbre de Nadal o suggerir als Reis Mags perquè la nit del 5 de gener t’ho deixin amb cura al costat de les sabatilles però, si no fos així, aquí tens una dotzena de suggeriments. Són títols variats que picotegen tots els gèneres literaris, n’hi ha per a tots els gustos, per a tots els moments de l’any, perquè els llibres no tenen data de caducitat. Et desitgem una correcta elecció, una bona lectura i aprofitem l’ocasió per recordar-te la difícil situació que pateix el sector cultural. Només unes dades. Des de l’inici de la crisi, la venda de llibres ha baixat un 40%. El 95% dels exemplars venuts corresponen al format de paper i entre el 10 i el 15% del format digital és de pirateig. El perjudici econòmic que la pirateria causa a Espanya als continguts digitals es va elevar a 54.000 milions d’euros entre el 2012 i el 2014. No empitjoris la situació. Freqüenta les llibreries. Són un territori boina.

Wanderlust, una historia del caminar de Rebecca Solnit

Els anglesos utilitzen el terme Wanderlust per expressar la passió per viatjar, per veure món, i això és el que, d’una forma molt general, planteja aquest llibre, Però que ningú es confongui. L’obra de Solnit no és un manual per a caminants, ni de bon tros una guia de bons itineraris. El seu contingut és un assaig cultural que recorre des de la influència que el caminar ha tingut en l’evolució anatòmica que va permetre a l’ésser humà desplaçar-se sobre les dues cames, fins als moviments polítics i fins i tot estètics dels desplaçaments a peu. A Wanderlust se citen els caminants més coneguts de la història, filòsofs, artistes, escriptors i poetes que van saber associar el sentit de caminar amb el de la reflexió i el plaer. Molt ben documentat, el llibre aporta un ampli apartat de notes que permeten ampliar els seus continguts.

Rebecca Solnit (Califòrnia, EUA, 1961) ha escrit sobre medi ambient, política i art i ha participat en diverses campanyes a favor dels drets humans i antibel·licistes.

Autora del artículo: M. Eugenia Ibáñez.

Ver artículo original