Si no ves bien esta newsletter haz clic aquí

     
  Capitán Swing - Novedades  
     
 
Boletín de novedades » Julio 2022 Síguenos en FacebookSíguenos en TwitterRSS feed
 
     
  Antifeixistes

ISBN: 978-84-125540-9-0
PVP: 25 €
Págs: 632 páginas
Formato: 14x22 cm
Encuad: Rústica con solapas

«Una apassionant història del moviment antifeixista a l'estat espanyol al llarg de les tres últimes dècades»

 

COLECCIÓN ENSAYO

Antifeixistes

Així es va combatre l'extrema dreta espanyola des dels anys 90

Miquel Ramos

Prólogo de Pastora Filigrana García

Epílogo de Betlem Agulló i Salvador

Traducción de Miquel Ramos i Salomé Jesús

L’extrema dreta espanyola va començar a semblar-se una mica més a l’europea quan va morir el dictador Francisco Franco. La transició va estar marcada per la violència dels grups parapolicials i el terrorisme d’Estat, però aviat van arribar les bandes de skinheads neonazis, els ultres del futbol, i a poc a poc, les noves formacions d’ultradreta i els moviments socials neofeixistes. La generació que va créixer després de la transició va donar resposta, des de diferents àmbits i amb tàctiques diverses, a una nova ultradreta que exercia la violència d’una manera brutal contra diferents col·lectius, i que progressivament va tractar de fer-se un lloc en les institucions. Ramos repassa les diverses lluites contra la nova extrema dreta que va sorgir a Espanya des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat, amb testimoniatges dels seus protagonistes i cròniques periodístiques i polítiques de cada moment: com es van organitzar les diferents plataformes i col·lectius que passarien de l’autodefensa inicial a l’ofensiva contra els grups d’extrema dreta; quin paper hi va jugar el periodisme, la cultura, la música, les institucions i altres moviments socials; i la pluralitat de la lluita antifeixista, les seues aliances, els seus debats i algunes de les seues victòries. Però també, com una part del moviment antifeixista va combatre en soledat, va assumir-ne els riscos, va sofrir la violència dels neonazis, la persecució policial i judicial, així com la criminalització dels mitjans de comunicació.

Ver edición en castellano

Ver ficha
 
   

Miquel Ramos

Valencia, 1979

Periodista especializado en extrema derecha y movimientos sociales, Ramos fue miembro fundador del periódico independiente L’Avanç, donde coordinó diferentes secciones. Asimismo, fue uno de los conductores del programa Lliure i Directe, el magacín matinal diario de Radio Klara. Licenciado en Ciencias de la Información y con Más... Leer más »

 
     
     
     
 

En la prensa

 
     
 

Emma Dabiri, socióloga: "El peinado es un buen indicador del clima político"

El País » 26.01.2023

‘Las campanas del viejo Tokio’, cuando en Edo sonaba la Hora del Tigre

El País » 21.01.2023

Vasijas romanas y monedas piratas: la historia oculta en el barro del Támesis que recuperan los 'mudlarks'

TVE » 14.01.2023

 
 
     
     
¿Es la hora del decrecimiento?
     
     
 

Títulos recientes

 
     
  Jesús y John Wayne No me toques el pelo Mudlarking Guía para viajar en el tiempo a la Inglaterra medieval Largo alcance El Ministerio de la Verdad Vida de Ali Las personas más raras del mundo Escrito en los huesos Las campanas del viejo Tokio Sitopía Oda a la oscuridad  
     
     
  Capitán Swing